Klaus Iohannis i-a motivat premierului Viorica Dăncilă refuzul propunerilor de miniștri. De ce nu i-a acceptat președintele pe Ilan Laufer, Lia Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici

0


Preşedintele Klaus Iohannis a motivat joi, 10 ianuarie, prin intermediul a două scrisori publice, de ce a respins cele patru propuneri ale premierului Dăncilă, Ilan Laufer, Mircea Drăghici şi Olguţa Vasilescu. În cazul acesteia, șeful statului a invocat lipsa de expertiză.
Care au fost propunerile premierului Viorica Dăncilă:

Ilan Laufer (în funcţia de viceprim-ministru, dar și la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice)
Olguţa Vasilescu (în funcţia de ministru al Transporturilor, ca urmare a propunerii de revocare din aceste funcţii a domnului Paul Stănescu, respectiv a domnului Lucian Şova, dar și la Ministerul Dezvoltării)
Mircea Drăghici (Ministerul Transporturilor)

Iată conținutul integral al celor două scrisori:
“1) Stimată doamnă Prim – ministru,

Prin adresa nr. 5/6608 din data de 19 noiembrie 2018, ați propus numirea domnului Harry-Ilan Laufer în funcția de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administrației publice, respectiv a doamnei Lia-Olguţa Vasilescu în funcția de ministru al transporturilor, ca urmare a propunerii de revocare din aceste funcții a domnului Paul Stănescu, respectiv a domnului Lucian Şova.

În ceea ce privește propunerea de numire a domnului Harry-Ilan Laufer în funcția de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administrației publice constat că din documentația ce însoțește propunerea transmisă nu rezultă îndeplinirea condițiilor prevăzute de art. 105 din Constituție și de art. 2 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor pentru numirea în funcția de membru al Guvernului.

În ceea ce privește propunerea de numire a doamnei Lia-Olguţa Vasilescu în…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close