Klaus Iohannis îl primeşte la Palatul Cotroceni pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg


Secretarul general al NATO, Jen Stoltenberg, este primit, joi, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului va avea şi o declarație de presă comună cu oficialul NATO.
Săptămâna trecută, premierul Viorica Dăncilă s-a aflat într-o vizită de lucru la Bruxelles, pentru prezentarea priorităţilor preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.
Aceasta a susţinut o conferinţă comună cu secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.
„Este un moment important pentru România – în prima parte a acestui an deţinem preşedinţia Consiliului UE şi celebrăm, totodată, 15 ani de la aderarea la Alianţa Nord-Atlantică. În egală măsură, în 2019 NATO împlineşte 70 de ani de la fondarea sa. Toate aceste repere ne îndeamnă la o reflecţie strategică asupra modalităţilor de a răspunde cât mai eficient provocărilor cu care ne confruntăm împreună. Sub aceste auspicii, l-am asigurat pe secretarul general că România rămâne un aliat de încredere, susţine ferm o Alianţă puternică şi consolidarea relaţiei transatlantice, indispensabilă pentru securitatea euroatlantică”, a precizat Viorica Dăncilă.
Premierul a spus că România şi-a îndeplinit responsabilităţile în cadrul NATO, referedindu-se și la alocarea a 2% din PIB pentru Apărare sau la prezenţa trupelor române în teatrele de operaţii, precum Afganistan.
Citeşte şi: Bucureștenii se plâng că apa de la robinet are un miros neplăcut și spun că ar fi poluată. Reacția Apa Nova: „Apa este potabilă. S-a folosit o cantitate mai mare de clor, în limita legală”

Post-ul Klaus Iohannis îl primeşte la Palatul Cotroceni pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg apare prima dată în Libertatea.ro.

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata