Klaus Iohannis: În domeniul infrastructurii avem de-a face cu o butaforie

0 100

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că în domeniul infrastructurii există "butaforie", arătând că este ciudat că s-a lucrat la o autostradă chiar în timpul protestului din 15 martie.

"Semnale de alarmă s-au tras nenumărate. Dacă vedem un pic în interiorul ţării sunt atâtea manifestări şi chiar manifestări de stradă, adică demonstraţii organizate de societatea civilă, chiar şi de unele partide, care acuză că foarte multe demersuri sunt greşite, sunt fundamental greşite. Se schimbă legile Justiţiei de nenumărate ori cu scopul evident de a albi dosarele unor persoane cu probleme penale din arcul puterii. Avem nenumărate promisiuni pentru mari măsuri de infrastructură care pur şi simplu nu există. Nu vi s-a părut ciudat, când a fost protestul din 15 cu 15 minute, culmea, atunci s-a lucrat, cică, la nu ştiu ce autostradă, dar după ce s-a terminat protestul s-a terminat şi lucrul autostradă. Deci, o butaforie. În domeniul infrastructurii avem de a face cu o butaforie, adică ne facem că ne facem", a spus Iohannis la dezbaterea "Preşedinte sau cetăţean/ om politic şi societate civilă", organizată în cadrul Festivalului internaţional de film documentar şi drepturile omului de către One World România.

El a susţinut că oamenii sunt sideraţi de felul cum se legiferează, dând ca exemplu în acest sens OUG 114/2018.

"Ordonanţa 114 duce la deraierea unor întregi sectoare vitale pentru economia românească, indiferent dacă un sector sau altul ţi-e simpatic sau antipatic, o economie funcţionează numai cu toate sectoarele, nu unul da, unul ba, unul da, unul ba. Acest fel de a guverna în dispreţul oamenilor, în dispreţul economiei reale nu poate fi nici măcar tolerat, dar păi lăudat!", a punctat preşedintele.

Klaus Iohannis a admis că are o parte din vină, dar a subliniat că aceste chestiuni depind de Guvern.

"Eu am aşa un sentiment extrem de neplăcut de deja-vu. Ştim că…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata