Klaus Iohannis – invitat de onoare la conferinţa ''The State of The Union'' de la Florenţa

0 170

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa vineri, în calitate de invitat de onoare, la conferinţa "The State of The Union", organizată de Institutul Universitar European de la Florenţa, informează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale transmis AGERPRES.

În marja participării la conferinţă, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea o întrevedere cu preşedintele Consiliului de Miniştri al Republicii Italiene, Giuseppe Conte.

Participarea preşedintelui Klaus Iohannis la conferinţa "The State of The Union" are loc în contextul deţinerii de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, găzduirii Summitului de la Sibiu, precum şi cu prilejul aniversării unui deceniu de la aderarea României la Convenţia privind înfiinţarea Institutului Universitar European de la Florenţa.

Totodată, cu prilejul prezenţei la Florenţa, Iohannis va depune o coroană de flori la placa comemorativă dedicată domnitorului Alexandru Ioan Cuza, amplasată lângă reşedinţa în care domnitorul şi-a petrecut ultimii ani din viaţă.

Aflată la cea de-a IX-a ediţie, conferinţa "The State of The Union" are ca temă principală democraţia în secolul XXI în Europa, cu accent pe contextul electoral european. Lideri politici europeni, jurnalişti, membri ai corpului academic şi reprezentanţi ai societăţii civile vor dezbate o serie de teme de actualitate care privesc atât provocările cu care se confruntă Uniunea Europeană, cât şi perspectiva unei Uniuni mai puternice, adaptate şi pregătite pentru aspiraţiile generaţiilor viitoare.

Conferinţa "The State of The Union" este un eveniment de prestigiu în sfera afacerilor europene devenit un forum de referinţă pe agenda factorilor de decizie europeni, la care participă, în mod regulat, şefi de stat şi de guvern, lideri ai instituţiilor UE, precum şi personalităţi academice şi culturale.

Institutul Universitar European din…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x