Klaus Iohannis, la Iași: „România nu merită asemenea politicieni”

Klaus Iohannis a atacat din nou guvernul României, la Iași. Președintele țării a acordat numeroase declarații în cadrul declarării Iașiului drept „capitală istorică a României.” De asemenea, tot în această zi importantă, Klaus Iohannis i-a înmânat copia decretului Iașului conform căruia ar fi capitală istorică lui Mihai Chirică. „Vreau să le mulțumesc public celor care au votat acest proiect. Îmi exprim cu deosebită emoție întreaga recunoștință față de cei care s-au implicat de-a lungul istoriei acestei națiuni. Acest oraș a fost implicat în toate momentele istorice care l-au desemnat capitală istorică.

De astăzi înainte, ne mai desparte o singură zi: s-a făcut o reparație de drept față de ceea ce România trebuie să arate Iașiului. Acum 160 de ani, Alexandru Ioan Cuza devenea primul principe al României moderne. Vrem să prețuim și efortul înaintașilor care, în Primului Război Mondial au adus capitala la Iași. Iașiul s-a transformat și a reușit să arate întregii lumi că poate duce mai departe stindardul înaintașilor noștri”, a spus Mihai Chirică.

Klaus Iohannis, nou atac la adresa guvernului, la Iași!

Klaus Iohannis a făcut noi declarații în care atacă guvernul României, în cadrul evenimentului în care Iașiul a primit dreptul de a se numi „capitală istorică a României.” „Mă bucur să mă aflu în mijlocul dvs. pentru a celebra împreună 160 de ani de la prima Unire a Româmilor și pentru a-l cinsti pe domnul unirii, Alexandru Ioan Cuza. Iașiul a fost locul apropierii Moldovei de civilizația și valorile occidentale. Dreptate și frăție – a reprezentat prima deviză a tricolorului, inspirată de idealurile Revoluției Franceze. Unirea principatelor și angajarea în eforturile de inspirație occidentală s-au dovedit inseparabile.

Klaus Iohannis, la plimbare prin Iași

Evocând prima Unire, nu doar prețiuim viziunea și faptele de la 1859, dar punem în…

Citeste continuarea pe StiriMondene.Fanatik.ro

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata