Klaus Iohannis, la reuniunea extraordinară a Consiliului European: „Acordul pentru Brexit a fost negociat îndelung, are 500 de pagini. Drepturile românilor sunt perfect protejate!”

0

Președintele României, Klaus Iohannis, participă, duminică, la Bruxelles, la reuniunea extraordinară a Consiliului European.Şeful statului a afirmat, că reuniunea informală are o singură temă pe ordinea de zi, şi anume discuția asupra proiectului de Acord de retragere, acordul Brexit, care, în opinia sa, este foarte bine negociat, iar forma sa finală cuprinde protecţia românilor din această ţară.

„Trebuie să înțelegem bine despre ce este vorba. Plecarea Marii Britanii din Uniunea Europeană are două faze importante: retragerea și relațiile viitoare, care vor fi stabilite ulterior. Deci astăzi vorbim despre Acordul de retragere, este foarte important, fiindcă fără un astfel de Acord nimic nu rămâne stabilit între Uniunea Europeană și Marea Britanie. Acest Acord a fost negociat îndelung, în detaliu. UE 27, deci noi care rămânem în Uniune, am stabilit o echipă de negociatori cu un negociator șef, domnul Barnier, echipă care a făcut o treabă foarte bună. Noi i-am sprijinit, în același timp am avut grijă ca punctele care ne interesează pe noi să fie bine clarificate în acest proiect de Acord și, până în acest moment, pot să spun că suntem mulțumiți de proiect„, a spus Klaus Iohannis.

El a menţionat că „Proiectul reflectă toate preocupările noastre și soarta românilor din Marea Britanie, finanțarea bugetului Uniunii Europene și multe, multe alte lucruri”.

„Este un Acord care are 500 de pagini și opinia noastră este că proiectul e bun, merită mers mai departe.”

Întrebat dacă drepturile românilor sunt protejate, președintele Klaus Iohannis a răspuns: „Drepturile românilor, dacă acest Acord se aprobă, sunt perfect protejate. Deci, încă o dată, sub rezerva aprobării Acordului, dacă acesta…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close