Klaus Iohannis, mesaj tranşant către Guvern: „Solicit decidenților politici să coboare cu picioarele pe pământ, să înceteze experimentele fiscale!”


Preşedintele Klaus Iohannis a cerut, marţi, Guvernului, că vină cu un buget realist pe 2019 şi să înceteze cu experiemntele fiscale, făcând referire la Ordonanţa dată la finalul anului trecut, prin care s-au introdus noi taxe. Ministrul Eugen Teodorovici a anunţat deja că varianta finală a proiectului de buget va fi prezentată spre dezbatere publică, miercuri. Guvernul urmează să se reunească, vineri, într-o şedinţă extraordinară, pentru a adopta legea bugetului, care mai apoi va merge în Parlament.

„Solicit Guvernului să vină cu un buget realist pe 2019”, a spus Klaus Iohannis, în discursul susţinut la recepţia organizată de Camera de Comerţ şi Industrie româno-germană la Palatul Parlamentului.

Preşedintele a spus că o serie de măsuri guvernamentale arată o gravă lipsă de responsabilitate, de seriozitate şi de viziune cu privire la mersul economiei.

Şeful statului a solicitat Executivului să înceteze experimentele fiscale.
„Am văzut cum, fără consultări și fără minime evaluări de impact, Guvernul a schimbat peste noapte regimul fiscal pentru unele dintre cele mai importante domenii. Probabil că fără noile taxe și impozite introduse prin Ordonanța de Urgență 114, pe care însă guvernanții le-au negat continuu, bugetul pentru anul în curs ar fi resimțit constrângeri drastice. Prin măsurile din ultimele zile ale anului trecut, s-a pierdut și bruma de încredere pe care investitorii o mai puteau avea în politica economică actuală. Așa am asistat la prăbușirea cotațiilor de pe piața bursieră, inclusiv pentru companiile românești importante, fapt fără precedent pentru o economie în creștere”, a spus preşedintele.Klaus Iohannis a continuat: „Totodată, suntem în situația în care…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata