Klaus Iohannis, reacţie dură după acuzaţiile lui Ilan Laufer: „Referințele la antisemitism și nazism în disputa politică sunt iresponsabile și denotă grave carențe de educație”

0

Președintele Klaus Iohannis a reacţionat, miercuri, la acuzaţiile aduse de Ilan Laufer, în cursul serii de marţi, când, de la sediul central al PSD, afirma că respingerea nominalizării sale la Ministerul Dezvoltării Regionale are ca motivaţie faptzul că este evreu. Preşedintele României condamnă ferm folosirea unor teme deosebit de sensibile în scop politic, a transmis Administraţia Prezidenţială.

„Referințele la antisemitism și nazism în disputa politică sunt iresponsabile și denotă grave carențe de educație, cultură, diplomație și istorie. Relativizarea antisemitismului reprezintă o acțiune periculoasă care poate genera manifestări antisemite și discriminatorii și poate incita la ură”, spune Klaus Iohannis

Preşedintele transmite că, „însușindu-și cu bună știință un text cu acuzații ridicole lipsite de orice fundament real, Ilan Laufer a picat testul maturității, preferând să joace rolul de portavoce a propagandei toxice pesediste”.

„Personajele care proferează asemenea acuzații scandaloase se descalifică automat și nu pot ocupa sub nicio formă înalte demnități în statul român”

Președintele României consideră că aceste declarații reprezintă un nou exemplu din retorica nocivă îndelungată a Partidului Social Democrat, care alimentează în mod constant discursul urii și tendințele xenofobe. Este inadmisibil ca memoria Holocaustului să fie întinată cu astfel de atacuri, care servesc unor interese meschine și sunt de natură a afecta pacea socială, afirmă Administraţia Prezidenţială.

Președintele Klaus Iohannis subliniază că recuperarea memoriei Holocaustului, precum și combaterea antisemitismului au constituit pentru România obiective prioritare în ultimele două decenii, iar…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata