Klaus Iohannis, replică pentru Viorica Dăncilă: „Voi merge la şedinţele de Guvern, nu mă trimite doamna premier să citesc site-ul”

0 87

Preşedintele Klaus Iohannis i-a răspuns, marţi, premierului Viorica Dăncilă, care îl anunţase că poate veni la şedinţele de Guvern dacă îl invită sau dacă pe ordinea de zi se află proiecte de acte normative care fac referire la probleme de interes național sau politică externă. „Eu decid”, a spus preşedintele, arătând că ultima oară când s-a dat o astfel de Ordonanţă pe amnistie şi graţiere, s-a ajuns aproape la o Revoluţie.

Întrebat dacă va merge la şedinţele de Guvern, după informarea şefei Executivului, preşedintele a răspuns: „O să merg. Doamna premier, la trei sau patru discursuri a avut mesaje de pace, m-a invitat să colaborăm şi acum sunt discus să colaborăm”, a spus Iohannis.

El a precizat că Guvernul este obligat, prin Constituţie, să  îi trimită ordinea de zi a şedinţelor de Guvern.

„Nu mă trimite doamna premier să citesc site-ul. Să ne amintim de Ordonanţa 13, care nu a fost publicată în niciun fel. Dacă se încadrează sau nu la articolul 87, căderea este la preşedinte să stabilească acest lucru, nu la premier”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis a mai spus că, dacă ne uităm în urmă la ce s-a întâmplat în aceste guverne pesediste, ultima dată când s-a dat o astfel de Ordonanţă, am avut aproape o Revoluţie, deci o problemă majoră

„Nu putem să mergem înapoi în perioada partidului stat. O să merg la şedinţele de guvern”, a mai spus Iohannis.

Post-ul Klaus Iohannis, replică pentru Viorica Dăncilă: „Voi merge la şedinţele de Guvern, nu mă trimite doamna premier să citesc site-ul” apare prima dată în Libertatea.ro.

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x