Klaus Iohannis spune că, fără consens, aderarea la Schengen nu este posibilă. Cum vede colaborarea cu Dăncilă, pe acest obiectiv

0


“Fără consens, aderarea la Schengen nu este posibilă şi lucrăm cu toţii la acest proiect”, a spus preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, în cadrul conferinţei de presă comună cu omologul său sloven, Borut Pahor.

Preşedintele a fost întrebat dacă are o strategie comună cu Guvernul pentru atingerea acestui obiectiv.

“Toată lumea este de acord că locul România este în Schengen. Cei mai convinşi suntem noi, fiindcă aderarea României la spaţiul Schengen ar îmbunătăţi clar securitatea spaţiului Schengen, însă până acolo este nevoie să convingem pe unii dintre prietenii şi partenerii noştri, dar este în acelaşi timp nevoie să facem noi câteva progrese. Dacă şi una şi alta se vor întâmpla în viitorul apropiat avem şanse să rezolvăm problema”, a afirmat Iohannis.

Întrebat dacă  are o strategie comună cu Guvernul României şi dacă a discutat despre acest subiect cu Premierul Viorica Dăncilă, şeful statului a răspuns: “Da, fără consens aderarea la Schengen nu este posibilă și lucrăm cu toții la acest proiect”.

La rândul său, preşedintele sloven, Borut Pahor, a subliniat că, dacă România îşi doreşte să adere la spaţiul Schengen, trebuie să îndeplinească toate criteriile stabilite de Uniunea Europeană.

“Am fost şi membru al Consiliului European între 2008 şi 2011 şi îmi amintesc dezbaterile referitoare la aceste criterii pe care România trebuie să le îndeplinească pentru a se putea integra în spaţiul Schengen. Fostele criterii stabilite în trecut pentru ţările care doreau să fie membre au fost îndeplinite de către România, însă iată că pentru România Uniunea a impus condiţii suplimentare. Dacă România îşi doreşte să devină parte a spaţiului Schengen…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close