Krichbaum (Bundestag): Declararea ca neconforme a sentinţelor din ultimii patru ani ar duce chiar şi la situaţia prescrierii

Gunther Krichbaum (CDU), preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestagul german, a declarat joi, la Bucureşti, că dacă toate sentinţele date în ultimii patru ani de Justiţia română ar fi declarate ca neconforme, în urma unui recurs în anulare, şi toate ar urma să fie rejudecate s-ar face "un ambuteiaj de cauze" ce ar duce chiar şi la situaţia prescrierii.

"Ţara asta are un potenţial foarte ridicat din punct de vedere economic şi de aceea e bine să se creeze perspective pentru generaţia tânără. Şi în România există reprezentanţi ai Guvernului foarte buni şi aş dori să îl nominalizez aici pe domnul Oprea (Ştefan Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat – n.r.), care face o treabă foarte bună. Ceea ce ne îngrijorează pe noi, şi prin noi mă refer la UE, pentru că alaltăieri am avut o discuţie cu domnul Timmermans, este că aceste evoluţii au ca scop relativizarea situaţiei sub aspectul stat de drept, standardelor statului de drept. Aş dori să dau un exemplu foarte concret, pe care l-am abordat şi în discuţia cu domnul ministru Toader. Ştiţi că în ţara dumneavoastră ocuparea funcţiilor în cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu s-a petrecut conform regulamentelor. Judecătorii trebuiau traşi la sorţi, au fost traşi la sorţi, un lucru nu s-a luat în considerare, anume rolul preşedintelui. Dacă toate sentinţele date în ultimii patru ani ar fi declarate ca neconforme, în urma unui recurs în anulare, şi toate ar urma să fie rejudecate, vă garantez că s-ar face un ambuteiaj de cauze ce ar duce chiar şi la situaţia prescrierii", a precizat Krichbaum, într-o conferinţă de presă, după ce în cursul zilei de joi a avut o întrevedere cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

În opinia lui Krichbaum este clar "care sunt persoanele ce ar profita în urma unei asemenea reglementări".

"Am dat de înţeles acest lucru şi domnului ministru…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata