La Giurgiu, au demarat lucrările la şoseaua de centură a municipiului reşedinţă, care face legătura între DN 5 şi frontieră

0 26

Miercuri 28 octombrie 2020, secretarul de stat din cadrul Ministerului Transporturilor Ionel Scrioşteanu a inaugurat şantierul pentru efectuarea lucrărilor la şoseaua de centură a municipiului Giurgiu, drum care va face legătura între DN 5 şi Punctul de frontieră Giurgiu-Ruse, Bulgaria, şi are rolul de a decongestiona aglomeraţia de TIR-uri care se formează de multe ori la frontieră.

„Astăzi am fost prezent la Giurgiu pentru a preda amplasamentul pentru obiectivul ‘Drum de legătură DN 5 – Şoseaua de Centură – Pod Prieteniei’. Este un proiect important pentru cartea de vizită a României la intrarea în ţară prin PTF Giurgiu-Ruse, Bulgaria”, a declarat secretarul de stat Ionel Scrioşteanu.

La evenimentul de începere a lucrărilor de infrastructură, au participat prefectul judeţului Giurgiu, Aneta Matei, preşedintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, şi primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu.

Datorită noului drum care va avea o lungime de aproximativ şase kilometri, cu câte două benzi de circulaţie pe fiecare sens care va face legătura între DN 5 Bucureşti- Giurgiu şi Podul Prieteniei, respectiv punctul de trecere a frontierei Giurgiu, cu aproximativ trei kilometri înainte de intrarea în municipiu, se va face o decongestionare a circulaţiei şi se va a evita astfel cozile de TIR-uri care se formau la frontieră şi afectau circulaţia la intrarea în oraş.

Proiectul actual are o valoare de 106,6 milioane de lei, fără TVA iar durata de execuţie este de 18 luni, sursa de finanţare fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata