La institutul „Marius Nasta” s-a deschis un compartiment de recuperare respiratorie post-COVID

114

Luni 17 mai 2021, va fi deschis un compartiment de recuperare respiratorie post-COVID-19, cu 13 paturi, la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, a informat managerul unităţii medicale, Beatrice Mahler.

„Numărul de pacienţi COVID este în continuă scădere, asta ne bucură şi ne permite să reorganizăm pavilionul COVID al Institutului de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’ şi să deschidem de azi 13 paturi pentru recuperarea respiratorie post-COVID. Pacienţii cu forme severe sau critice au nevoie după perioada acută de boală de suport medical care constă în medicaţie specifică, oxigenoterapie, exerciţii fizice, educaţie şi consiliere psihologică, toate având scopul de a restabili starea fizică şi psihică a pacienţilor afectaţi respirator de trecerea prin COVID”, a explicat Mahler.

În contextul acestor programe de reabilitare, Mahler a informat că cresc calitatea vieţii pacienţilor, ameliorează oboseala cronică specifică, dar şi recuperarea funcţională a musculaturii respiratorii intens epuizate ca urmare a insuficienţei prezente în formele severe şi critice de boală.

Din punct de vedere al utilităţilor,  tot luni, redevin funcţionale compartimentele de oncologie şi paleaţie. „Practic, de azi, Institutul de Pneumoftiziologie ‘ Marius Nasta’ va avea 50 paturi COVID, opt paturi suspecţi COVID, 15 paturi ATI COVID, cu circuite separate pentru fiecare tip de patologie”, a anunţat Beatrice Mahler.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata