La Nuclearelectrica au avut loc uşoare scăpări de clor la staţia de clorinare de pe platforma CNE Cernavodă; situaţia a fost remediată

148

Marţi 15 iunie 2021, pe platforma CNE Cernavodă, la staţia de clorinare, au avut loc uşoare scăpări de clor, ca urmare a defectării unui recipient de clor, însă situaţia a fost remediată imediat, conform procedurilor aplicabile, a anunţat Nuclearelectrica.

De altfel, incidentul a avut loc în afara instalaţiei nuclearo-electrice (zona non-radiologică) şi nu a afectat operarea unităţilor de la CNE Cernavodă, conform sursei citate.

„Situaţia a fost remediată imediat conform procedurilor aplicabile, iar spaţiul de lucru ventilat. Un lucrător care efectua proceduri specifice la staţia de clorinare şi care se afla în incintă la momentul defectării a fost transportat la spital pentru investigaţii, fiind în afara oricărui pericol”, menţionează Nuclearelectrica într-un comunicat remis AGERPRES.

Concret, acest eveniment nu a avut impact asupra securităţii nucleare, protecţiei mediului şi populaţiei, se precizează în comunicat.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata