La reuniunile Conferinţelor Părţilor la Convenţiile de la Basel, Rotterdam şi Stockholm, ţara noastră participă cu o delegaţie de experţi

În domeniile industiei şi a societăţii civile, o delegaţie formată din experţi din Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM) şi Garda Naţională de Mediu (GNM) participă la segmentul online al reuniunilor Conferinţelor Părţilor la Convenţiile de la Basel, Rotterdam şi Stockholm (BRS COP), alături de peste 1.200 de reprezentanţi ai guvernelor.

Astfel, „În perioada 26 – 30 iulie 2021, delegaţia României participă la segmentul online al reuniunilor Conferinţelor Părţilor la Convenţiile de la Basel, Rotterdam şi Stockholm (BRS COP), alături de peste 1.200 de reprezentanţi ai guvernelor, ai industriei şi ai societăţii civile. În contextul pierderilor anuale de vieţi din cauza expunerii la substanţe chimice şi deşeuri periculoase, dar şi al pandemiei COVID-19, negocierile cheie continuă săptămâna aceasta online pentru a lua decizii cu privire la aceste probleme, inclusiv adoptarea unui buget pentru Convenţiile de la Basel, Rotterdam şi Stockholm (BRS) pentru 2022 şi furnizarea de consiliere Facilităţii Globale pentru Mediu”, a anunţat Ministerul Mediului pe pagina sa de Facebook.

Toate cele trei convenţii constituie o abordare coordonată, bazată pe ciclul vieţii, pentru gestionarea ecologică a substanţelor chimice şi a deşeurilor din întreaga lume, punctează Ministerul Mediului.

„Convenţiile BRS sunt obligatorii din punct de vedere juridic şi împărtăşesc un obiectiv comun de protejare a sănătăţii umane şi a mediului împotriva pericolelor substanţelor chimice şi a deşeurilor”, precizează sursa citată.

În mod concret, România participă la reuniuni cu o delegaţie alcătuită din experţi din cadrul MMAP, ai Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM) şi ai Gărzii Naţionale de Mediu (GNM).

De asemenea, ţara noastră a nominalizat un reprezentant din partea Regiunii Europei Centrale şi de Est pentru Comitetul de Implementare al Convenţiei de la Rotterdam.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata