La Spitalul Judeţean din Constanţa se iau măsuri suplimentare privind comunicarea cu familiile pacienţilor internaţi la ATI

0 148

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa aplică măsuri suplimentare privind comunicarea cu familiile pacienţilor internaţi la secţia Anestezie Terapie Intensivă (ATI), prin crearea unui program distinct de oferire a informaţiilor.

Crina Kibedi purtătorul de cuvânt al SCJU Constanţa, a informat, vineri, că un medic de la ATI se va afla zilnic, timp de o oră, pe holul principal al unităţii medicale pentru a discuta cu aparţinătorii pacienţilor respectivei secţii.

„Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă ‘Sf. Apostol Andrei’ Constanţa şi colectivul secţiei clinice Anestezie Terapie Intensivă vin în sprijinul familiilor pacienţilor internaţi în secţia ATI prin crearea unui program distinct de oferire a informaţiilor. Astfel, zilnic, între orele 12.30-13.30, un medic din cadrul secţiei ATI se va afla pe holul principal al unităţii medicale, la intrarea vizitatorilor, în apropierea Biroului de Informaţii, unde va discuta cu aparţinătorii desemnaţi ai pacienţilor internaţi în secţia ATI”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Kibedi.

Astfel, persoanele care se vor prezenta la spital pentru informaţii vor purta în permanenţă mască de protecţie. Accesul pe holul unităţii se va realiza cu respectarea normelor de distanţare.

În contextul pandemiei, pentru aparţinătorii care nu se vor prezenta la spital, rămâne valabilă în continuare alternativa comunicării telefonice referitor la pacienţii de la ATI, astfel: pentru Secţia non-COVID, în intervalele orare 13.30 – 14.30 şi  20.00 – 21.00; pentru Secţia COVID (linie specială pentru toţi aparţinătorii desemnaţi ai pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19), între orele 10.00 – 13.00.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata