La Suceava studenţi sprijină voluntar activitatea Direcţiei de Sănătate Publică

15

Studenţi ai Universităţii ”Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) sprijină voluntar activitatea Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, a anunţat, vineri, prorectorul cu activitatea ştiinţifică din cadrul instituţiei academice, prof. univ. dr. Mihai Dimian.

Mai mult de 30 de studenţi din cadrul Departamentului de Sănătate şi Dezvoltare Umană al USV s-au oferit voluntari pentru a sprijini activitatea DSP Suceava, în contextul creşterii numărului de persoane infectate cu noul coronavirus în judeţ, spune Dimian.

Acesta a precizat că, în baza unui protocol de colaborare încheiat între USV şi DSP, în data de 6 noiembrie, au fost desfăşurate instruiri şi probe practice, conducând la selecţia a 12 studenţi care vor desfăşura activităţi cu timp parţial în sprijinul instituţiei de sănătate publică, în baza unor convenţii individuale de practică, sub coordonarea comună a cadrelor DSP şi USV.

”Aşa cum a procedat şi în contextul primului val de infectări ce a afectat judeţul Suceava, Universitatea ‘Ştefan cel Mare’ îşi manifestă întreaga disponibilitate pentru a veni cu soluţii utile în sprijinul oamenilor afectaţi de situaţia actuală şi al instituţiilor publice responsabile de coordonarea acţiunilor specifice”, a spus Dimian.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner