Legea care acordă pensie specială Avocatului Poporului, în analiza Curţii Constituţionale

0 100


Curtea Constituţională analizează, miercuri, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind modificările aduse Legii 35/1997, prin care funcţia Avocatul Poporului este asimilată ca rang cu funcţia de ministru, şi va beneficia, printre altele, de pensie specială.
Proiectul care modifică legea de funcţionare a Avocatului Poporului a fost depus de social-democraţii Eugen Nicolicea, Şerban Nicolae şi Florin Iordache.
Victor Ciorbea, actualul Avocat al Poporului, ar urma să primească 36.000 de lei (aproape 7.800 euro) lunar.
Preşedintele Klaus Iohannis a trimis la CCR o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii, în care arată că aceasta încalcă prevederile constituţionale fiind dezbătută şi adoptată de prima Cameră sesizată, respectiv Camera Deputaţilor, cu depăşirea termenului de 60 de zile prevăzut de Legea fundamentală.
El adaugă că Guvernul a transmis punctul de vedere cu privire la această iniţiativă pe 18 mai, deşi termenul stabilit de Biroul permanent al Camerei Deputaţilor era 26 februarie.

Klaus Iohannis precizează că prin acest act normativ legiuitorul a instituit o pensie specială pentru judecătorii Curţii Constituţionale, în cuantum variabil, fără să se refere şi la cei care au exercitat în trecut această funcţie. Conform sursei citate, actul normativ criticat prevede că pensia de serviciu a Avocatului Poporului se actualizează în raport cu indemnizaţia judecătorilor CCR şi se impozitează conform legii.
Citeşte şi: VIDEO | „România din Antarctica”: Expediția a trei români până la capătul lumii

Post-ul Legea care acordă pensie specială Avocatului Poporului, în analiza Curţii Constituţionale apare prima dată în Libertatea.ro.

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata