Legea prin care poliţiştii şi militarii pot folosi banii de chirie pentru rate la locuinţe, promulgată

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea prin care militarii şi poliţiştii vor putea opta să folosească banii pe care îi primesc pentru achitarea chiriei pentru plata ratelor la creditele pentru locuinţe.

Astfel, şeful statului a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Legea prevede că poliţiştii şi cadrele militare care îndeplinesc condiţiile de acordare a compensaţiei lunare pentru chirie şi care contractează un credit imobiliar/ipotecar destinat achiziţionării unei locuinţe beneficiază de compensaţie lunară pentru chirie, pe o perioadă ce nu poate depăşi durata de derulare a creditului respectiv, pentru plata ratei sau a unei fracţiuni din rata aferentă creditului. În această situaţie, compensaţia lunară pentru chirie se acordă în cuantumul prevăzut, dar nu poate depăşi rata lunară plătită pentru creditul imobiliar/ipotecar.

Compensaţia lunară pentru chirie se acordă pentru o singură locuinţă achiziţionată pe timpul carierei.

Pentru aceste persoane sumele pot fi justificate cu un contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate a unei locuinţe.

Tot joi, şeful statului a semnat decretele privind promulgarea:

* Legii pentru modificarea art. 453 lit. b) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal;

* Legii pentru modificarea alin. (1) şi (2) ale articolului 64 din Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului;

* Legii pentru modificarea şi completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, a Legii pentru modificarea şi completarea unor acte normative;

* Legii pentru modificarea art. 11 din Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011;

* Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 2/1968 privind organizarea administrativă a teritoriului României. AGERPRES/(AS – autor: Florentina Peia, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata