Legea privind unele măsuri în domeniul protecţiei apelor, promulgată

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru promulgarea Legii privind unele măsuri în domeniul protecţiei apelor.

Legea are ca obiect de reglementare stabilirea condiţiilor de autorizare, din punct de vedere al gospodăririi apelor, pentru folosinţele de apă care au în curs de realizare sau urmează să realizeze investiţii în infrastructura de apă uzată.

"Autoritatea competentă pentru emiterea autorizaţiilor de gospodărire a apelor are obligaţia de a înscrie în acestea lucrările şi termenele stabilite prin proiectele care vizează investiţii în infrastructura de apă uzată, aprobate de către finanţator", se arată în actul normativ.

Legea stabileşte că pentru solicitanţii care urmează să acceseze fonduri din programele de finanţare europene, naţionale sau din bugetele locale pentru infrastructura de apă uzată lucrările şi termenele sunt stabilite de autoritatea administraţiei publice locale ori de ministerul de resort, printr-un program de măsuri. AGERPRES/(AS – autor: Florentina Peia, editor: Claudia Stănescu, editor online: Irina Giurgiu)

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata