Leonardo Badea, preşedinte ASF: Trăim într-o lume complexă; este nevoie să înţelegem şi să dezvoltăm educaţia financiară

97

Sursa: Financiarul.ro.

Trăim într-o lume complexă şi pentru a putea să ne atingem obiectivele ca societate, ca ţară, ca autoritate, este nevoie să înţelegem şi să dezvoltăm educaţia financiară, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Leonardo Badea.

„Trăim într-o lume complexă şi complexitatea lumii în care trăim se manifestă cu precădere şi în acest domeniu. Avem o lume financiară, ca să spun aşa, de maximă complexitate şi pentru a putea să ne atingem obiectivele ca societate, ca ţară, ca autoritate, este nevoie să înţelegem şi să dezvoltăm educaţia financiară”, a spus Leonardo Badea, la cea de-a treia ediţie a Galei EduFin.

El a afirmat că Autoritatea doreşte să încurajeze excelenţa, iar pentru aceasta a realizat o serie de proiecte de educaţie financiară.

„Ne dorim ca în tot ceea ce facem să încurajăm excelenţa. Am spus-o şi o repet. Excelenţa în domeniul pregătirii, excelenţa în domeniul financiar este un lucru care nu apare în mod întâmplător. Excelenţa se realizează făcând acelaşi lucru foarte bine, şi mai bine, în mod repetat. Astfel că noi ne-am propus ca în mod transparent să identificăm mici exemple ale excelenţei. Şi să le recunoaştem, să le aducem în faţa dumneavoastră, să încurajăm tinerii care de altfel sunt reperele noastre pentru ceea ce vrem să facem în societatea de mâine şi sunt convins că prin tot ceea ce autoritatea a făcut, prin ceea ce au făcut colegii mei care au făcut caravane, s-au deplasat prin ţară, s-au deplasat la licee, au făcut broşuri de prezentare pentru preşcolari. La un moment dat eram atent ce acorduri de cooperare semnez, fiindcă mă gândeam cum putem face educaţie financiară cu preşcolarii. Colegii mi-au demonstrat că se poate”, a declarat Leonardo Badea.

Citeste continuarea pe Agerpress.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner