Leonardo DiCaprio este invitat de vicepreşedintele Braziliei, să viziteze împreună Pădurea Amazoniană

Foto: commons.wikimedia.org
0 19

Cunoscut pentru apelurile sale la protecţia Pădurii Amazoniene, actorul american Leonardo DiCaprio este invitat de vicepreşedintele Braziliei, Hamilton Mourao, miercuri, să viziteze zona alături de el pentru a vedea realitatea de pe teren, informează DPA.

„Aş dori să-l invit pe cel mai recent critic al nostru, actorul Leonardo DiCaprio, pentru a mă însoţi …într-o excursie de opt ore prin pădure”, a declarat Mourao, citat de portalul de ştiri G1.

„El va învăţa cu fiecare groapă mare de care va trebui să treacă că Amazonia nu este un teren plat şi va înţelege mai bine cum stau lucrurile în această regiune imensă”, a adăugat Mourao.

Preşedintele Jair Bolsonaro l-a acuzat anul trecut pe actorul de la Hollywood, cunoscut pentru activismul său pe probleme de mediu, de finanţarea incendiilor din Pădurea Amazoniană. Acuzaţii pe care actorul DiCaprio le-a negat.

În contextul dat, Institutul Naţional pentru Cercetare Spaţială din Brazilia (Inpe) a raportat o creştere dramatică a defrişărilor, la începutul acestei luni, susţinând că peste 9.000 de kilometri pătraţi din Pădurea Amazoniană au fost defrişaţi în decursul unui an.

La rândul lor, activiştii pentru mediu îl acuză pe Bolsonaro că nu a încercat să oprească incendiile cu scopul de a crea noi zone pentru agricultură.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata