Leş: Anumite aspecte care ţin de înzestrare nu merg cum ne-am fi dorit

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a declarat miercuri seara că anumite aspecte care ţin de înzestrare nu merg aşa cum s-a dorit.

"A primit avizul (n.r. – pentru bugetul MApN, din partea CSAT). Ministerul Apărării Naţionale merge mai departe cu acea asumare de 2%. Nu vă ascund că anumite aspecte care ţin de înzestrare nu merg toate cum ne-am fi dorit. (…) Proiectele depăşesc 9 miliarde de euro în următorii 10-15 ani de achiziţii, un efort financiar enorm. (…) Discutăm de nişte programe la care nu visam niciodată, programul Patriot de exemplu, de aproape 3,9 miliarde de euro. Eu sper să facem nişte economii acolo. (…) Eu sper ca prima baterie Patriot să vină la sfârşitul lui 2019", a spus Leş, la Antena 3.

În acest context, el a arătat că plănuieşte o vizită în SUA în prima parte a anului viitor.

Ministrul Apărării a precizat că doreşte ca totul să fie perfect în ceea ce priveşte corvetele.

"Discutăm de un audit, discutăm de o procedură de 1,3-1,4 miliarde de euro şi totul trebuie să fie perfect. Este important să răspundă cerinţelor operaţionale, să fie ceea ce trebuie şi, din punct de vedere legal, să respectăm toată legislaţia în vigoare", a afirmat Leş.

El a arătat, în legătură cu programul de blindate 8X8, că "nu este foarte bine în acest moment" şi că doreşte completarea escadrilei de avioane F16.

Ministrul a mai afirmat că mişcările Rusiei, în special în zona Mării Negre, sunt monitorizate foarte atent de NATO.

"Aş vrea ca cetăţenii să fie liniştiţi. Atitudinea Rusiei ne-a obişnuit de ceva vreme, încearcă să facă presiuni, încearcă să forţeze anumite momente în care să-şi arate cu adevărat puterea şi dorinţa de a controla această zonă", a spus Gabriel Leş. AGERPRES/(A-autor: Florentina Peia, editor: Diana Dumitru, editor online: Irina Giurgiu)

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata