Leş, despre propunerea la SMAp: Nu m-am gândit la nimic politic, regret că vedem totul în cheie electorală

0

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a declarat că în momentul în care l-a propus pe generalul Dumitru Scarlat la şefia Statului Major al Apărării (SMAp) nu s-a gândit la nimic politic şi că regretă că "totul este privit în cheie electorală".

"Ministerul funcţionează. Nu este pusă în pericol activitatea, Ceea ce regret, categoric, este că am adus un război, prin care am vrut să beneficiem doar electoral. (…) E o chestiune pe care nu aş fi vrut niciodată să o discutăm. (…) S-a încheiat un mandat. Când ţi s-a terminat mandatul, pleci. Aşa este logic şi normal şi aşa a fost în Armata României de 28 de ani. Şi atunci cu ce am greşit venind şi spunând: 'Haideţi să facem o altă propunere'. (…) Regret din nou că vedem totul în cheie electorală. Şi aici, mă refer preşedintelui. Ceea ce nu este în regulă. Când am făcut această propunere nu m-am gândit la nimic politic. M-am gândit la ceea ce trebuie Armatei în acest moment", a afirmat Leş, luni seara, la România TV.

El a explicat motivele pentru care l-a propus pe Scarlat, care reprezintă România la NATO şi Uniunea Europeană, pentru postul amintit.

"Legea prevede ca ministrul Apărării cu avizul premierului să facă o propunere pentru şeful Statului Major al Apărării din cele trei categorii de forţe sau din locţiitorul şefului Statului Major al Apărării. Niciunul din cei patru enumeraţi nu se încadrează la această propunere. Şeful Statului Major al forţelor terestre are două stele, e nevoie de trei, şeful Statului Major al forţelor navale are trei stele, dar nu îşi poate încheia mandatul (…) de patru ani ca şef al Statului Major al apărării. Actualul locţiitor al şefului Statului Major al apărării mai are aproape două luni până la pensie", a spus Leş.

Ministrul a menţionat că nu a fost la Cotroceni "ca să impună un anumit mers al lucrurilor".

"Am venit şi am spus că aceasta este o posibilă situaţie de lucru…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata