Lia Olguţa Vasilescu, despre incompatibilitate: Eu şi Mircea Drăghici suntem programaţi vineri la notar

0 105

Lia Olguţa Vasilescu a anunţat că vineri dimineaţa va merge la notar împreună cu Mircea Drăghici pentru a da declaraţii potrivit cărora niciunul dintre ei nu este incompatibil cu funcţia de ministru pentru care au fost propuşi de premierul Viorica Dăncilă.

"Am înţeles că îmi cere (n.r. – preşedintele Iohannis) dovada că nu sunt incompatibilă. (…) De fiecare dată s-au făcut aceste verificări. Se fac de agenţiile de specialitate, de ANI. Eu am transmis cv-ul din care reieşea faptul că nu am nicio incompatibilitate, sub semnătură, nu aşa cum spune preşedintele. Mâine o să-i facem şi prin notar, dacă aşa se cere. Şi eu şi Mircea Drăghici suntem programaţi mâine la 9,00 la notar (…), în condiţiile în care legea spune că dacă ai totuşi o incompatibilitate ai un termen de 15 zile ca să ieşi din starea de incompatibilitate, adică să te retragi din funcţia care ar fi incompatibilă. Bineînţeles că nici legea asta nu mai contează la preşedintele Klaus Iohannis, Dumnealui vrea să nu fim incompatibili de acum. Nu fac mişto! Domnul preşedinte Klaus Iohannis face mişto, şi nu de noi, ca persoane, până la urmă, ci de două ministere care la ora actuală nu au miniştri. Din păcate, suntem într-o situaţie foarte problematică pentru România, după preluarea preşedinţiei (n.r. – Consiliului UE)", a afirmat Olguţa Vasilescu joi la România TV.

Ea a prezentat la postul amintit cartea sa de identitate, subliniind că a transmis-o şi şefului statului.

"I s-a transmis (n.r. – preşedintelui) copie după cartea mea de identitate, ceea nu s-a mai întâmplat până acum, este unic în istoria postdecembristă să ceri la numirea unui ministru să-ţi prezinte documente justificative. (…) Să nu uităm că eu am fost în trei guverne şi de trei ori am avut decret semnat de preşedintele Klaus Iohannis. (…) Nu ştiu de ce plătim atâtea servicii pe care le are în subordine domnul preşedinte, care…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata