Lia Olguţa Vasilescu renunţă la nominalizarea pentru funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale. Decizia, luată în urma unei discuţii cu Liviu Dragnea

0


Lia Olguţa Vasilescu renunţă la o funcţie de ministru, în Cabinetul Dăncilă, după ce a fost respinsă de patru ori de preşedintele Klaus Iohannis. Ea a anunţat, pe Facebook, că a luat decizia în urma unei discuţii cu preşedintele PSD Liviu Dragnea. Vasilescu îi cere şefului statului să numească urgent viitoarea propunere venită din partea premierului.

“Astăzi, in urma unei discuții cu liderul PSD Liviu Dragnea, am luat hotărârea sa îmi retrag candidatura pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării. Un atac la CCR înseamnă o perioadă de cel puțin o lună și jumătate de așteptare, perioadă in care activitatea guvernamentală ar avea in continuare de suferit prin absenta din guvern a unui ministru cu un portofoliu important, exact in perioada in care România deține președinția UE“”, spune Lia Olguţa Vasilescu.

Vasilescu mai afirmă că “nu a făcut o miză personală din accederea intr-o funcție guvernamentală”.

“Sunt convinsă că, așa cum am reușit să deblochez proiecte mari de infrastructură locală in mandatul de primar sau să pun in aplicare aproape tot programul de guvernare pentru Ministrul Muncii, aș fi reușit sa deblochez proiecte mari de infrastructură locală, regională și națională in cadrul ministerelor unde PSD m-a nominalizat. Îmi voi continua mandatul de deputat PSD de Dolj, unde am fost aleasă cu 60 la suta din voturi și imi voi respecta promisiunile făcute in campania electorală alegătorilor mei”, spune Lia Olguţa Vasilescu.

“Le mulțumesc tuturor colegilor din CEx care m-au votat in unanimitate pentru aceste demnități și, in special, lui Liviu Dragnea și doamnei prim ministru Viorica Dancilă care m-a propus și cu care, intr-o formulă sau alta, voi colabora și in…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close