Lia Olguţa Vasilescu spune că nu există motiv de nelegalitate, pentru a i se respinge numirea la Dezvoltare Regională: „E chiar absurd!”


Lia Olguţa Vasilescu a declarat, joi, că nu există niciun motiv de nelegalitate pentru a-i fi respinsă numirea la Ministerul Dezvoltării de către preşedintele Klaus Iohannis.

„Nu are motive reale ca să facă aceste respingeri, nici în cazul Ministerului Transporturilor, nici în cazul Dezvoltării. La Ministerul Transporturilor să nu uităm că ministrul deţine o funcţie politică – îl stabileşte partidul care câştigă alegerile şi care deţine guvernarea. (…) În ceea ce mă priveşte, în vremea când eram primar am gestionat foarte multe lucrări de infrastructură. Am avut chiar şi o regie de transport în subordine. Am fix aceeaşi experienţă politică precum preşedintele Iohannis – amândoi am fost primari, diferenţa este că am gestionat un oraş dublu ca mărime faţă de Sibiu”, a afirmat Lia Olguţa Vasilescu, într-o intervenţie telefonică la România TV.

Potrivit acesteia, nu există niciun motiv de incompatibilitate sau de nelegalitate în cazul său, aşa cum a susţinut şeful statului atunci când a respins numirea sa la conducerea Ministerului Dezvoltării.

”Sunt cetăţean român cu domiciliul în România, nu am suferit nicio condamnare penală definitivă. (…) Şi chiar nu înţeleg ce dovadă ar fi trebuit să aducem în plus de vreme ce acum câteva săptămâni a numit alţi şase membri ai Guvernului fix pe aceeaşi cerere care s-a făcut şi în cazul meu sau al lui Mircea Drăghici, fără să ceară altceva în plus. (…) E chiar absurd. Nu există niciun motiv de nelegalitate ca să ne respingă preşedintele Klaus Iohannis nici în cazul meu, nici în cazul lui Mircea Drăghici, dar face ceea ce ne aşteptam: a scris şi dumnealui ceva acolo, ca să nu se spună că nu a dat o motivare cum a solicitat…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata