Licitaţia pentru concesionarea unei facilităţi subterane de stocare a gazelor este amânată de Grecia

Foto: timpul.md
0

Termenul limită până la care investitorii greci puteau licita pentru concesionarea unei facilităţi subterane de stocare a gazelor în nordul Mării Egee, a fost amânat cu o lună, transmite Reuters.

În contextul dat, Agenţia pentru Privatizare din Grecia (HRADF), care gestionează concesiunea, a anunţat extinderea termenului limită pentru ofertele iniţiale de la 31 august la 30 septembrie, fără a motiva amânarea.

Din acest punct de vedere, investitorii sunt incitaţi să depună oferte pentru dezvoltarea şi operarea facilităţilor subterane de stocare a gazelor pe o perioadă de până la 50 de ani, într-un depozit din nordul Mării Egee, în apropierea oraşului Kavala.

Iar, capacitatea estimată de stocare a facilităţii este estimată la un miliard de metri cubi, aflându-se situată lângă un zăcământ de ţiţei, a informat HRADF.

Dar, pentru a evita ofertele scăzute din prezent, analiştii apreciază că Grecia va obţine în 2020 doar o mică parte din veniturile estimate din privatizări deoarece criza provocată de pandemia de coronavirus (COVID-19) a forţat autorităţile să amâne planificatele vânzări de active.

Aris Xenofos, şeful Agenţiei de privatizare, a declarat recent pentru Reuters, că autorităţile de la Atena se aşteaptă ca toate veniturile din privatizări să se situeze anul acesta între 350 şi 400 milioane de euro, mult sub ţinta iniţială de 2,4 miliarde de euro.

În aceste condiţii, într-o ţară care începe să îşi revină după mai mulţi ani de criză, Guvernul de la Atena promisese că va accelera privatizările, considerându -le o condiţie cheie inclusă în programul convenit de Grecia cu creditorii săi, în ideea de a atrage investiţii şi a stimula, în acest fel, creşterea economică.

Aşadar, Grecia, o ţară cu 11 milioane de locuitori, a înregistrat până în prezent 6.177 de cazuri de COVID-19, boala respiratorie provocată de noul coronavirus, dintre care 216 decese, înregistrând cazuri mai puţine, decât în multe alte ţări europene.

Sursa: Agerpres
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close