Liderii Alianţei USR-PLUS: Susţinem ca alegerea primarilor să se facă în două tururi de scrutin; să votăm legea în Parlament

0 82

Liderii Alianţei 2020 USR-PLUS – Dan Barna şi Dacian Cioloş – doresc ca alegerea primarilor să se facă în două tururi de scrutin şi cer parlamentarilor să voteze o lege în acest sens.

"Primul punct ca importanţă şi ca impact la nivel naţional este exact revenirea la alegerea primarilor în două tururi, pentru că în prezent reprezentativitatea unor primari din ţară se bazează pe votul a 8 sau 12% din electorat, ceea ce era de-a dreptul ridicol. Am folosit şi folosim toate instrumentele legale la nivel parlamentar şi la nivel de iniţiativă cetăţenească pentru modificarea legii", a declarat liderul USR, Dan Barna, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa.

Potrivit acestuia, referitor la alegerile ce vizează primarul Capitalei, Opoziţia trebuie să aibă un candidat unic.

"Am depus şi iniţiative legislative în Parlament noi, ca USR, deci tot ce depinde de noi ca instrumente posibile am folosit. Am văzut zilele trecute că şi ALDE începe să dea mesaje că ar trebui să revenim la alegerea primarilor în două tururi, ceea ce e un lucru foarte bun faptul că au pusee de normalitate. E surprinzător, dar e lăudabil. Şi din această perspectivă, ce pot să vă spun despre Alianţa USR-PLUS este că ne vom asigura că vom avea cei mai buni şi mai credibili candidaţi, care să maximizeze şansele pentru un rezultat bun, fiind perfect conştienţi că, la Bucureşti de exemplu, repet această poveste, pentru a o scoate pe Gabriela Firea din mecanismul de furat resursele publice ale Bucureştiului, pe care l-a construit acolo, e nevoie să existe un candidat unic al Opoziţiei", a afirmat Barna.

Referitor la acuzaţiile aduse de reprezentanţii ALDE că Dacian Cioloş, în mandatul său de premier, nu a dorit să dea o ordonanţă de urgenţă pentru alegerea primarilor în două tururi, liderul PLUS a subliniat că Parlamentul putea vota o lege în acest sens.

"Am spus foarte clar de atunci – susţin…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x