Liderii Europei vor noi sancţiuni împotriva Rusiei, în timp ce Viktor Orban cere eliminarea lor!

Adresându-se partidului de guvernământ Fidesz, Viktor Orban a subliniat că, dacă sancțiunile împotriva Rusiei ar fi ridicate, prețurile ar scădea la jumătate, inflația va scădea, economia europeană se va redresa și va evita o recesiune iminentă.

Astfel că, Viktor Orban a precizat că la începutul verii, politicienii au promis că sancțiunile vor afecta Rusia şi nu se vor întoarce împotriva poporului european. Cu toate acestea, de atunci a devenit tot mai clar că a doua variantă este cea adevărată.

Sancțiunile de la Bruxelles au împins Europa într-o criză energetică”, a spus Orban pe rețelele de socializare după întâlnirea partidului, scrie Magyar Nemzet, preluat de Bloomberg.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Zoltan Kovacs, a confirmat comentariile într-un răspuns transmis prin e-mail către Reuters.

De asemenea, Orban, un critic dur al sancţiunilor UE împotriva Moscovei din cauza invaziei acesteia în Ucraina, a făcut aceste remarci în cadrul unei reuniuni cu uşile închise a membrilor partidului său, miercuri, înainte de începerea sezonului politic de toamnă. Fără a oferi o sursă, Magyar Nemzet l-a citat pe Orban cu declaraţia că sancţiunile UE au dus la creşterea preţurilor la gaze şi a inflaţiei, iar dacă aceste măsuri ar fi eliminate, preţurile la gaze ar scădea imediat cu 50%, iar inflaţia ar scădea şi ea.

În plus, fără sancţiuni, Europa şi-ar putea recăpăta puterea şi ar putea evita o recesiune iminentă, a precizat Orban, reiterând poziţia sa anterioară potrivit căreia sancţiunile afectează mai mult Europa decât Rusia.

În luna iulie, Orban a precizat că UE „şi-a tras un glonţ în plămâni” prin sancţiunile economice nechibzuite impuse Rusiei, care, dacă nu sunt retrase, riscă să distrugă economia europeană, aminteşte Reuters.

Sursa: româniatv.net
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata