Liderul europarlamentarilor PSD: „Declaraţiile lui Juncker, influenţate de intoxicările acoliţilor lui Iohannis”

0

Liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica, consideră că declarațiile președintelui Comisiei Europene Jean-Claude Junker, care a spus că are îndoieli că Executivul român înțelege pe deplin ce înseamnă președinția Consiliului UE, sunt influențate de „intoxicările acoliților lui Iohannis”.

Dan Nica spune că Junker condundă Guvernul cu Palatul Cotroceni, pentru că ceea ce spune președintele Comisiei Europene se aplică de fapt președintelui Klaus Iohannis, cel care „din motive pur electorale întreține o stare de conflict politic în relația cu Guvernul”.

Liderul europarlamentarilor PSD reclamă dezonformări din partea Adminsitrației Prezidențiale.

„Nu există niciun dubiu că mesajele eronate şi confuziile din declaraţiile domnului Juncker au ca sursă dezinformările coordonate de Cotroceni. Am văzut cu toţii acea notă apărută în media, care arăta clar implicarea politică a Angelei Cristea, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România, împotriva PSD. În mod normal, aceasta ar fi trebuit să fie schimbată imediat din funcţie. Faptul că domnul Juncker a menţinut-o, viciază din păcate, percepţiile şi opiniile pe care acesta le are despre România”, transmite Dan Nica, printr-un comunicat de presă.

El mai atrage atenția că Junker nu a fost informat în legătură cu faptul că premierul Viorica Dăncilă a făcut în repetate rânduri apel la pace politică, la colaborare și consens pentru a asigura un președinție bună a României la Consiliul UE.

Reacția lui Nica vine după ce preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat pentru ziarul german Welt am Sonntag că România este „din punct de vedere tehnic foarte bine pregătită” pentru misiunea de şase luni, dar crede că…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close