„Am nevoie de un zmeu, în primul rând, bara mă ajută acum Roxana să le montez, harnessul şi o placă bineînţeles. Şi mult vânt care a venit în sfârşit şi suntem super entuziasmaţi”, a declarat Călin Şerban, instructor.

Călin Șerban este unul dintre instructorii la Școala de Kitesurfing din nordul stațiunii Mamaia. De altfel, este și primul român care a adus la noi în țară acest sport nautic.

„Am începul în 1998 să fac kitesurf, l-am descoperit prin Noua Zeelandă, Australia când lucram pe vase de croazieră, mi-am cumpărat un zmeu a doua zi, am luat nişte cursuri în Noua Zeelandă şi după în Australia”, a afirmat Călin Şerban, instructor.

În acest moment, este gata să îi învețe și pe alții. Dacă pe timp de iarnă este îndrăgostit de snowboarding, Roxana învață acum și kitesurfing.

„Încă nu am apucat să ies cu placa pe apă, sunt la început şi mi se pare foarte fain, sunt multe lucruri la care trebuie să fii atent, zmeul şi liniile, placa”, a spus Roxana.

„Într-un an de dat, ajungi să sari. E foarte uşor să sari. Problema la noi nu se pune cât de greu e să sari, ci dacă poţi să aterizezi de la înălţimea aia. Acolo e problema, să aterizezi safe”, a explicat Iulian Tache, kitesurfer.

Turiștii se mulțumesc doar să îi privească și să îi fotografieze de la mal.

Kitesurfingul este de altfel și un sport scump . Doar un zmeu cumpărat second hand costă circa 300 de euro, iar…