LIVE VIDEO: Președintele Klaus Iohannis face declarații de presă la Palatul Cotroceni. Şeful statului, mesaj în urma votului din Marea Britanie, pe Brexit

0 114


Klaus Iohannis susține în aceste momente o declarație de presă la Palatul Cotroceni. Ieșirea șefului statului vine după ce a refuzat din nou să-i numească pe Lia Olguța Vasilescu și Mircea Drgăhici la Ministerul Transporturilor și Ministerul Dezvoltării Regionale.

Totodată, declarațiile vin la câteva ore după ce Parlamentul britanic a respins acordul pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Pe acest subiect a vorbit, marți seară, și ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, care a spus că dacă Marea Britanie părăsește UE fără acord, „este posibil ca cetăţenii români să aibă probleme””.

Preşedintele a spus că acordul negociat este important, mai ales că nu a fost impus de cineva, ci negociat de echipa stabilită de UE 27 care rămân şi Guvernul Marii Britanii.

„Acesta este un pas procedural şi rezultatul este regretabil. Acest acord este unul bun, garantează dacă în final va fi aprobată o retragere ordonată, şi permite o relaţie viitoare în condiţii bune. Întrebarea se pune, ce urmează?”, a spus şeful statului.

Marea Britanie trebuie să îşi clarifice poziţia în continuare şi apoi se vor lua deciziile care se impun.

„Suntem pregătiţi să jucăm rolul nostru de preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene”, a mai spus preşedintele.

Klaus Iohannis a mai spus că românii au asigurate toate drepturile, dacă se acceptă acest acord dar suntem pregătiţi pentru negocieri, şi în alte scenarii.

„Suntem aici, sunte pregătiţi, vom avea soluţii”, a afirmat preşedintele.

Post-ul LIVE VIDEO: Președintele Klaus Iohannis face declarații de presă la Palatul Cotroceni. Şeful statului, mesaj în urma votului din Marea Britanie, pe Brexit apare prima dată în Libertatea.ro.

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata