Liviu Dragnea, reacţie nervoasă, când e întrebat amnistie şi graţiere: „Nu v-aţi săturat?”. Ce i-a cerut ministrului Justiţiei

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a reacţionat nervos, miercuri, la Parlament, când a fost întrebat despre intenţia de a da o Ordonanţă pe amnistie şi graţiere. ”Nu v-ați săturat?”, le-a spus jurnaliștilor liderul PSD.”Nu am pe masă nicio ordonanță pe amnistie și grațiere”, a susținut Dragnea, repetând ceea ce a afirmat şi premierul Viorica Dăncilă, pe acest subiect.

„Nici eu nu am pe masă nicio ordonanţă de amnistie. (…) Este a mia oară când îmi puneţi întrebarea asta. Tot discutaţi de ea, pentru că până la urmă o să se plictisească lumea”, a spus Dragnea miercuri la Parlament.

Întrebat despre declarațiile unor colegi din PSD, care au spus că este nevoie de o astfel de Ordonanţă, Dragnea a spus: ”Nu-mi permit să-i cert în public”.

Afirmaţia lui Dragnea a venit după ce secretarul general al PSD Codrin Ştefănescu a declarat că este nevoie de un astfel de proiect.

„Codrin este prietenul meu şi nu îmi permit să îl cert în public (…) Am mai spus opinia mea despre asta. Eu nu sunt împărtăşitor de opinii ale altora”.

Întrebat dacă i-a cerut personal ministrului Justiţiei o soluţie pentru un act normativ vizând amnistia şi graţierea, Dragnea a afirmat: „Am cerut public, şi dacă am cerut-o public sunt sigur că a auzit şi dumnealui (n.r. ministrul Justiţiei), să se găsească o soluţie pentru a încerca să se repare toate nedreptăţile din ultimii ani din România, care tot ies la iveală”.

Referindu-se la un termen în care ministrul ar urma să vină o soluţie în acest sens, Dragnea a spus: „Nu îmi permit să dau eu termene”.

Despre un termen pentru aplicarea acestei amnistii penale, el a răspuns, ironic: „În această viaţă”.

Citeşte şi:  Conflict de interese de 3.600 de euro pe…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata