Liviu Dragnea spune că PSD nu doreşte suspendarea lui Iohannis din funcţie. Coaliţia va decide sesizarea CCR în privinţa refuzului numirii miniştrilor

0

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat, luni, după şedinţa Biroului Permanent Naţional, că partidul nu ia în calcul o suspendare din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis. Coaliţia de guvernare PSD-ALDE va decide, săptămâna viitoare, dacă va iniţia sesizarea CCR, în cazul refuzului preşedintelui Klaus Iohannis de a semna remnaierea miniştrilor Paul Stănescu şi Lucian Şova, şi numirea în locul lor a Liei Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici. 

La întrebările jurnaliştilor, Dragnea a răspuns că nu se pune problema unei suspendări din funcţie a preşedintelui.

„Nu este niciun demers legat de suspendarea preşedintelui. „Nu luăm în calcul”, a spus Dragnea, la Parlament.

Preşedintele PSD a menţionat că în şedinţa coaliţiei de la începutul săptămânii viitoare se va decide calea de urmat, în cazul în care şeful statului Klaus Iohannis va refuza să numească cei doi miniştri, subliniind că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va întocmi un draft pentru o posibilă sesizare la CCR în legătură cu un conflict juridic de natură constituţională.

„Am avut o şedinţă de BPN unde am discutat două chestiuni punctuale. Din acest motiv l-am invitat şi pe domnul ministru Toader – şi anume situaţia în care ne aflăm în urma refuzului preşedintelui Iohannis de a elibera din funcţie doi miniştri şi de a numi în funcţie două persoane propuse. (…) I s-a solicitat domnului ministru Toader ca până la sfârşitul săptămânii să întocmească un draft pentru o posibilă sesizare la CCR cu privire la un conflict juridic de natură constituţională în cazul în care şi după 1 Decembrie preşedintele va refuza să îşi îndeplinească atributele constituţionale şi să ia act de solicitările prim-ministrului….

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata