Locatii de Vacanta – Reykjavik

Cu siguranta atunci cand va pregatiti vacanta ori cand va ganditi unde aveti sa va petreceti luna de miere, Reykjavik nu este una dintre primele locatii ce va vine in minte. Capitala Islandei, apropierea acestia de cercul polar face ca Reykjavik sa fie capitala cea mai nordica din lume si prima asezare stabila a unor populatii scandinave. Iar pentru cei ce doresc o iesire din cotidian si o vacanta unica atat prin locatia aleasa cat si prin locurile vizitate, nu exista o alegere mai buna.

Data fiind situarea sa geografica, va recomandam ca in timpul verii sa purtati haine putin mai groase deoarece temperatura fluctueaza intre 10 si 15 grade Celsius, foarte rar depasint 20 de grade. Iarna insa cea mai joasa temperatura este -10 grade Celsius. Asemanatoare cu temperatura altor capitale aflate in zone ale Europei considerate mai calde.

Acum ca am terminat cu temperatura, sa vorbim putin despre ce se poate vizita. Daca va intereseaza trecutul Islandei, exista Muzeul National al Islandei, colectia Asgrimur Jonsson, Muzeul Asi Art, Centrul de cultura Gerduberg, Centrul de Cultura si Arta Fina Hafnarborg sau Galeria nationala a Islandei.

Alte locuri de interes sunt Insula Videy, Zona Geotermala KRYSUVIK, Parcul Istoric Hofsstadir, Biserica Hallgrimskirkja (o cladire cu o arhitectura absolut impresionanta), Turnul Imagine Peace ce reprezinta viziunea lui Yoko Ono pentru pace mondiala, Perla (o cladire de sticla superba in care veti gasi unul dintre cele mai inedite restaurante din lume) si multe altele.

Un centrul al modernismului si bunului gust, Reykjavik este una dintre cele mai inedite si unice locatii in care sa va petreceti fie vacantele, fie luna de miere. Distanta este desigur o problema, insa daca aveti ocazia, va recomandam cu caldura o vizita: cu siguranta nu veti fi dezamagiti. Iar pozele si inregistrarile dumneavoastra vor fi obiecte de lauda din partea tuturor prietenilor.

Sursa: SuperLifestyle.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata