Loteria bonurilor fiscale a fost desfiinţată

Loteria bonurilor fiscale a fost desfiinţează după aproximativ şapte ani. Motivul este că, aceasta nu mai reprezintă un mijloc destul de bun de combatere a evaziunii fiscale.

Astfel că, loteria bonurilor fiscale a fost desfiinţată oficial. OUG 85/2022, care stabileşte desfiinţarea loteriei bonurilor fiscale, a fost publicată în Monitorul Oficial.

Loteria bonurilor fiscale a fost desfiinţată

Așadar, această loterie care consta în extragerea aleatorie de numere, în vederea acordării de premii în bani, persoanelor fizice rezidente şi nerezidente în țara noastră, deţinătoare de bonuri fiscale care atestă cumpărarea de bunuri sau servicii pe teritoriul României.

“Având în vedere faptul că, faţă de condiţiile existente la data la care a fost reglementată organizarea Loteriei bonurilor fiscale, în prezent, operatorii economici din România sunt dotaţi cu aparate de marcat electronice fiscale, care au fost, în cea mai mare parte, conectate la sistemul informatic al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi transmit zilnic informaţii privind încasările realizate de comercianţi, ceea ce permite administraţiei fiscale să identifice situaţiile de neconformare şi, totodată, selectarea eficientă a contribuabililor în vederea efectuării de controale operative în scopul combaterii evaziunii fiscale, potrivit OUG 85/2022, publicată în Monitorul oficial nr. 594.

În plus, loteria bonurilor fiscale a fost suspendata începând cu a doua jumătate a anului 2020 potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr. 153 din 3 septembrie 2020 pentru instituirea unor măsuri fiscale de stimulare a menţinerii/creşterii capitalurilor proprii, dar şi pentru completarea unor acte normative, publicată în Momitorul Oficial nr. 817 din 4 septembrie 2020, conform Mediafax.

Mai mult decât atât, documentul prevede şi “faptul că nepromovarea prezentului act normativ ar avea consecinţe negative în sensul că ar conduce la cheltuirea nejustificată a resurselor bugetare necesare pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale, tocmai într-o conjunctură economică şi politică ce reclamă administrarea prudentă a resurselor bugetare”.

Sursa: româniatv.net
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata