Ludovic Orban critică o candidatură la prezidenţiale a alianţei USR+PLUS: „Nu face altceva decât să confuzeze suplimentar şi să creeze probleme preşedintelui Iohannis”

0


Liderul PNL Ludovic Orban consideră că apariţia unei noi candidaturi la alegerile prezidenţiale, pe dreapta, nu face decât să confuzeze suplimentar şi să creeze probleme preşedintelui Klaus Iohannis. Liberalul arată că, printr-o alianţă a forţelor de dreapta, preşedintele în funcţie poate câştiga din primul tur alegerile din această toamnă.

“PNL a luat decizia, în Consiliul Naţional, în unanimitate, să susţină candidatura preşedintelui Klaus Iohannis pentru încă un mandat. Ne-am bucura dacă şi alţi actori politici ar lua decizia să-l susţină pe preşedintele Iohannis. Astăzi, preşedintele Iohannis este, de departe, liderul politic cu cea mai mare încredere, a fost în prima linie a luptei cu PSD şi, în mod evident, bătălia pentru prezidenţiale va fi tot cu candidatul PSD sau un candidat provenit din zona PSD-ALDE. Deci, eu cred că orice apariţie a unei alte candidaturi, care este o candidatură discutabilă, nu face altceva decât să confuzeze suplimentar şi să creeze probleme mai puţin oponenţilor politici, cât mai ales preşedintelui Klaus Iohannis. Iar convingerea mea e simplă, că preşedintele Klaus Iohannis, dacă ar fi sprijinit şi de alte forţe politice, ar putea să câştige chiar din primul tur”, a declarat Ludovic Orban, la TVR.

Liderul PNL a mai spus că va susţine o alianţă de guvernare cu forţele de dreapta şi va colabora şi în cazul asigurării unor majorităţi în consiliile locale şi judeţene.

“Pentru formarea unui guvern sau a unei majorităţi în consiliul judeţean sau local normal că îi considerăm ca potenţiali parteneri pe oamenii care nu agreează felul de a face politică al PSD şi care spun că sunt împotriva PSD”, a arătat Orban.

Întrebat dacă ar negocia cu PSD…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close