Ludovic Orban – de Ziua Amintirii Holocaustului: Contextul actual ne face să conştientizăm că viaţa e bunul cel mai de preţ

0 23

Contextul actual ne face să conştientizăm, o dată în plus, că viaţa este bunul cel mai de preţ al tuturor, afirmă prim-ministrul Ludovic Orban, marţi, într-un mesaj transmis de Ziua Amintirii Holocaustului şi a Eroismului.

„Este Ziua Amintirii Holocaustului şi a Eroismului, marcată astăzi în memoria celor aproximativ şase milioane de victime. Marşul Vieţii, organizat anual pe drumul durerii dintre fostele lagăre de exterminare de la Auschwitz-Birkenau, va fi diferit de aceasta dată din cauza pandemiei de coronavirus. Devenit o tradiţie de peste trei decenii, acest tribut adus suferinţei unor oameni ucişi sau hăituiţi de ura altor oameni se desfăşoară anul acesta cu respectarea măsurilor de distanţare socială impuse de urgenţa sanitară prin care trece întreaga lume. Pentru prima oară, drumul dintre cele două foste lagăre ale morţii va fi rememorat doar virtual, dar încărcătura emoţională este, poate, chiar mai puternică decât în anii trecuţi. Contextul actual ne face să conştientizăm, o dată în plus, că viaţa este bunul cel mai de preţ al tuturor”, spune Ludovic Orban, în mesajul său.

Potrivit acestuia, astăzi, trăim într-o lume a globalizării, în care oamenii au învăţat să accepte diversitatea.

„Stigmatizarea pe orice criteriu – etnic, social, cultural sau religios – nu este compatibilă cu o societate civilizată şi nimic nu poate justifica intoleranţa faţă de ceilalţi, ura socială sau antisemitismul. Societatea românească, marcată şi ea în secolul trecut de atrocităţile Holocaustului, funcţionează acum după regulile democraţiei, nediscriminării şi combaterii oricărei forme de ură, xenofobie, antisemitism sau rasism şi vom rămâne ferm angajaţi pe acest drum. Aducem un omagiu victimelor Holocaustului şi suntem solidari cu cei care au supravieţuit acelor orori. Cu îndurerare şi respect pentru suferinţa lor, ne rugăm pentru toţi”, mai afirmă premierul.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata