Lukaşenko îşi declară loialitatea faţă de Putin

Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, a vorbit despre inviolabilitatea alianţei militare regionale Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO), însă a precizat că viitorul organizației poate depinde în mod direct de rezultatul Rusiei în războiul din Ucraina.

Astfel că, vorbind în cadrul unei sesiuni a CSTO de la Erevan, Lukaşenko a precizat că de curând au existat opinii potrivit cărora viața și soarta CSTO depind de rezultatul războiului dus de Rusia în Ucraina.

„Dacă va câștiga (n.r. Rusia), CSTO va trăi. Dacă nu va câștiga, CSTO nu va exista”, a afirmat președintele, potrivit Interfax.

„Simt că am ajuns la un consens că, dacă, Doamne ferește, Rusia se prăbușește, atunci locul nostru este sub aceste dărâmături”, a adăugat Lukașenko.

„Nici măcar nu ar trebui să existe astfel de conversații. Nu vom părăsi arena militaro-politică. CSTO va exista și nimeni nu se va prăbuși nicăieri. Dar avem nevoie de unitate”, a mai spus Lukașenko.

În acelaşi timp, Statele Unite ale Americii pregătesc un nou ajutor militar și financiar pentru Ucraina, în valoare de aproape 400 de milioane de dolari.

Ajutorul vine în urma atacurilor brutale cu rachete ale Rusiei asupra civililor din Ucraina.

„Vom continua să susţinem Ucraina atât timp cât va fi nevoie, astfel încât să poată continua să se apere singură şi să fie în cea mai puternică poziţie posibilă la masa negocierilor când va fi momentul potrivit” pentru negocieri, a precizat Antony Blinken.

Oficialul american a menționat că acest pachet include muniţii suplimentare pentru sistemele antiaeriene NASAMS, 150 de mitraliere grele cu termoviziune pentru contracararea dronelor, muniţii suplimentare pentru lansatoarele multiple de rachete HIMARS, 200 de obuze ghidate de calibrul 155 mm, plus alte echipamente care provin din stocurile armatei SUA.

Sursa: româniatv.net
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata