Preşedintele Macron promite că până la sfârşitul verii va fi disponibil un vaccin anti-COVID-19

508

Marţi 2 februarie an curent preşedintele Emmanuel Macron a promis că până la sfârşitul verii din acest an va fi disponibil pentru ”toţi francezii care îl doresc” un vaccin împotriva COVID-19, transmite dpa.

”Până la sfârşitul verii, noi, în Franţa, vom fi în măsură să oferim un vaccin pentru toţi adulţii francezi care îl doresc”, a declarat şeful statului francez pentru postul de televiziune TF1, în urma unei reuniuni cu reprezentanţii guvernului şi cei ai industriei farmaceutice.

În contextul sanitar, preşedintele Macron a spus că vaccinurile vor fi produse în patru locuri din Franţa de la finalul lunii februarie sau începutul lunii martie.

În opinia sa acesta a subliniat că Franţa, ţară cu o populaţie de aproximativ 67 de milioane de locuitori, este afectată grav de pandemia de COVID-19, peste 77.000 de persoane decedând până în prezent din cauza acestei boli.

În acest sens, de două săptămâni în Franţa este în vigoare o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii la nivel naţional, părăsirea locuinţei după ora 18:00 nefiind permisă decât în situaţii excepţionale.

Din punct de vedere al vaccinării, autoritatea franceză de sănătate publică (HAS) a recomandat folosirea vaccinului AstraZeneca doar pentru persoanele cu vârste sub 65 de ani. Într-un comunicat, HAS a precizat că nu există informaţii suficiente despre eficienţa acestui vaccin la oamenii cu vârste peste 65 ani, adăugând că va revizui recomandarea pe măsură ce vor fi disponibile date suplimentare privind efectele vaccinului AstraZeneca.

Unul dintre avantajele vaccinului produs de AstraZeneca este acela că poate fi stocat la temperaturi cuprinse între 2 şi 8 grade Celsius.

Uniunea Europeană a recomandat aprobarea în ţările membre a acestui vaccin pentru persoanele cu vârste peste 18 ani.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata