Macron va discuta cu Iohannis despre situaţia statului de drept în Europa

0 106

Trimisul special al AGERPRES, Florentina Peia, transmite: Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a afirmat marţi, la Paris, că va aborda în discuţiile pe care le va avea cu omologul român, Klaus Iohannis, ''situaţia statului de drept în Europa'', salutând totodată ''acţiunea permanentă'' a oficialului de la Bucureşti în privinţa apărării valorilor europene comune.

"Preşedinţia (la Consiliul Uniunii Europene – n.r.) dumneavoastră va fi marcată de mize majore – alegerile europene şi reînnoirea instituţiilor europene, Brexitul şi Foaia de parcurs pentru viitorul Europei. În acest sens, summitul pe care îl veţi organiza la Sibiu, pe 9 mai 2019, oraş emblematic pe subiectele evocate pentru Europa, va fi o etapă decisivă a refondării Europei. Şi vor fi multe dezbateri şi vom aduce concluziile consultărilor cetăţeneşti. Viitorul Europei va fi în centrul discuţiilor pe care le vom avea în curând la dejunul de lucru, dincolo de subiectele bilaterale şi internaţionale", a declarat Marcon, la Centrul Naţional de Artă şi Cultură "Georges Pompidou", unde, alături de Klaus Iohannis, a deschis Sezonul cultural România – Franţa.

El a subliniat că urmează să discute cu şeful statului român subiecte de actualitate europeană.

"Vom evoca situaţia statului de drept în Europa şi aici ţin să salut acţiunea permanentă a preşedintelui Iohannis pentru apărarea valorilor europene comune", a adăugat Macron.

Preşedintele francez a menţionat, de asemenea, că va semna, împreună cu omologul român, la Palatul Elysee, o declaraţie politică în cadrul Parteneriatului strategic.

Preşedintele Klaus Iohannis şi omologul său francez, Emmanuel Macron, au inaugurat marţi Sezonul cultural România – Franţa. Eveniment care este cuprins în Foaia de parcurs a Parteneriatului strategic bilateral, Sezonul România – Franţa va presupune peste 400 de proiecte, atât în Franţa (în perioada 28 noiembrie 2018 – 17 aprilie…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x