MAE: Ambasadorul Mihnea Constantinescu va rămâne, prin ceea ce a realizat, în istoria diplomaţiei româneşti

Ministerul Afacerilor Externe şi Corpul Diplomatic şi Consular au pierdut un coleg respectat, dar ambasadorul Mihnea Constantinescu va rămâne, prin ceea ce a realizat, în istoria diplomaţiei româneşti şi va continua să fie un etalon moral şi profesional, se arată într-un comunicat transmis de MAE.

Potrivit MAE, activitatea de peste douăzeci de ani în diplomaţia românească a ambasadorului Mihnea Constantinescu a fost marcată de un profesionalism şi un devotament incontestabile.

"Cariera sa se întrepătrunde cu naşterea şi evoluţia României democratice şi euroatlantice şi este un reper pentru ceea ce statul român a dorit să devină după Revoluţia din 1989. De-a lungul carierei diplomatice a realizat numeroase proiecte marcante şi a deţinut diverse funcţii şi însărcinări importante care au definit vocea României la nivel internaţional, contribuind la gestionarea dosarelor majore de politică externă ale ţării, se subliniază în comunicat.

MAE menţionează că diplomatul Mihnea Constantinescu a deţinut un rol important în procesul de aderare a României la UE şi NATO, a fost reprezentant cu însărcinări speciale pentru securitatea energetică, reprezentant personal al Preşedinţiei în exerciţiu a OSCE pentru Europa de Sud-Est în timpul Preşedinţiei române din 2001 iar în 2003 a fost reprezentantul Guvernului român pe lângă Autoritatea Provizorie din Bagdad şi consilier al MAE irakian. De asemenea, a fost preşedintele Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului în 2016.

"Ambasadorul Mihnea Constantinescu a fost un coleg excepţional, un mentor desăvârşit şi un exemplu pentru multe generaţii de diplomaţi. Va rămâne nu doar un reper de profesionalism în diplomaţie, dar şi un reper de umanitate, caracter şi eleganţă, virtuţi esenţiale în diplomaţie. Îi suntem recunoscători pentru anii de muncă pe care i-a depus pentru promovarea intereselor României şi îi vom cinsti…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata