MAE celebrează Ziua Francofoniei – Anul acesta, România va găzdui evenimente dedicate mediului universitar francofon

0 99

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) celebrează, miercuri, Ziua Internaţională a Francofoniei, România urmând să fie, anul acesta, gazda unor manifestări internaţionale care se vor concentra asupra dezvoltării digitale în mediul universitar din statele francofone.

Reunite sub titlul IDNEUF 4, evenimentele sunt organizate de Guvernul României, Organizaţia Internaţională a Francofoniei (OIF) şi Agenţia Universitară a Francofoniei, sub înaltul patronaj al preşedintelui României, arată un comunicat al MAE transmis AGERPRES.

Ziua Internaţională a Francofoniei este celebrată miercuri, la 26 de ani de la aderarea României la mişcarea francofonă.

Cu această ocazie, ministrul Teodor Meleşcanu a afirmat că "francofonia este un sistem de valori şi repere culturale. Pe aceste repere s-a construit România modernă". "Istoria noastră, proiectele noastre de ţară, afinitatea naturală a românilor pentru limba franceză şi deschiderea noastră pentru cultura spaţiului francofon de pe cinci continente ne recomandă ca stat angajat în mişcarea francofonă", a mai spus şeful diplomaţiei române, citat în comunicat.

În cadrul lunii internaţionale a Francofoniei, România a fost gazda primei vizite a noului secretar general al Francofoniei, Louise Mushikiwabo, într-o ţară central şi est-europeană membră a OIF. De asemenea, în 2019 se împlinesc 25 de ani de când Agenţia Internaţională a Francofoniei – direcţia pentru Europa Centrală şi de Est (AUF-ECO) funcţionează la Bucureşti.

Pentru a marca luna internaţională a francofoniei, ministrul Afacerilor Externe a găzduit o întâlnire festivă cu membrii Grupului Ambasadelor, Institutelor şi delegaţiilor francofone din România (GADIF), cu participarea Secretarului General al OIF. De asemenea, MAE contribuie la organizarea unor manifestări artistice şi culturale, în cooperare cu instituţii româneşti şi cu misiuni diplomatice din state francofone,…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x