MAE: Ciamba şi Matti Anttonen, discuţii despre negocierile vizând Cadrul Financiar Multianual şi alegerile din 2019

0

Finalizarea procesului de negociere privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, negocierile vizând Cadrul Financiar Multianual post-2020 sau viitoarele alegeri europene din anul 2019 au fost printre subiectele discutate, vineri, de către ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, cu secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Finlanda, Matti Anttonen.

Potrivit unui comunicat de presă al MAE, cei doi au avut, vineri, o întrevedere în contextul vizitei pe care oficialul finlandez a efectuat-o la Bucureşti în vederea participării la Reuniunea informală a secretarilor de stat şi secretarilor generali din ministerele afacerilor externe ale statelor membre UE.

În cadrul întrevederii, ministrul delegat pentru afaceri europene a prezentat stadiul pregătirilor pentru preluarea de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene şi a subliniat importanţa dialogului permanent cu Republica Finlanda, stat care va prelua de la România mandatul de Preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene în al doilea semestru al anului 2019.

Totodată, cei doi oficiali au abordat o serie de subiecte de actualitate pe agenda europeană şi care pot influenţa agenda de priorităţi comună, precum finalizarea procesului de negociere privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, negocierile vizând Cadrul Financiar Multianual post-2020 sau viitoarele alegeri europene din anul 2019. AGERPRES / (AS – editor: Irina Poenaru, editor online: Simona Aruştei)

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close