MAE: Meleşcanu a salutat dialogul privind Balcanii de Vest, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe de la Bruxelles

0

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a salutat oportunitatea abordării discuţiei privind Balcanii de Vest, având în vedere dinamica ascendentă a relaţiilor cu UE, cu ocazia participării la reuniunea Consiliului Afaceri Externe, luni, la Bruxelles.

"Discuţia privind Balcanii de Vest s-a concentrat pe evoluţiile din regiune, inclusiv stadiul dialogului Belgrad-Priştina. Miniştrii au evaluat perspectivele de implementare a Acordului de la Prespa şi situaţia post-electorală din Bosnia şi Herţegovina, pledând pentru continuarea proceselor de reformă în întreaga regiune", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis, luni, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, ministrul român a împărtăşit evaluarea României privind evoluţiile din regiune şi a informat despre intenţia Preşedinţiei României a Consiliului Uniunii Europene de a menţine pe agenda de priorităţi Balcanii de Vest şi procesul de extindere a UE, asigurând avansarea perspectivei europene în regiune, pe baza progreselor individuale.

La reuniunea Consiliului Afaceri Externe de la Bruxelles au fost abordate subiecte de actualitate de pe agenda europeană, precum Balcanii de Vest, cooperarea UE – Uniunea Africană, Ucraina, Iran, Venezuela.

"Dezbaterile privind cooperarea UE – Uniunea Africană au avut loc în pregătirea reuniunii ministeriale comune ce va avea loc la Bruxelles, în perioada 21-22 ianuarie 2019. Ministrul român al Afacerilor Externe s-a referit la importanţa viitoarei reuniuni din perspectiva implementării acţiunilor agreate cu prilejul summit-ului de Abidjan, din 2017. În acest context, a exprimat sprijinul pentru complementaritatea între noua Alianţă Africa-Europa pentru investiţii durabile şi locuri de muncă, cu măsurile adoptate la Abidjan", se arată în comunicat.

În schimbul de opinii privind Ucraina a fost analizat contextul în care au avut loc tensiunile recente din Marea Neagră, din apropierea…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata