MAE: Nivelul excelent al relaţiei bilaterale dintre România şi Croaţia, evidenţiat la întâlnirea Meleşcanu – Buric

0 82

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a avut, vineri, consultări cu viceprim-ministrul şi ministru al afacerilor externe şi europene al Republicii Croaţia, Marija Pejcinovic Buric, aflată în vizită la Bucureşti, prilej cu care a fost reliefat nivelul excelent al relaţiei bilaterale, precum şi cooperarea foarte bună în cadrul Trio-ului de Preşedinţii ale Consiliului Uniunii Europene.

Potrivit unui comunicat al MAE transmis vineri AGERPRES, demnitarul român a punctat cooperarea intensă, în plan bilateral, marcată de intensificarea contactelor la nivel înalt, şi a arătat că acestea sunt un factor catalizator pentru dezvoltarea cooperării economice şi sectoriale.

În context, şeful diplomaţiei române a subliniat importanţa dezvoltării, în continuare, a relaţiilor economice şi comerciale între cele două ţări, care au înregistrat o creştere remarcabilă, de aproximativ 33% în ultimul an.

"Ministrul Meleşcanu a evidenţiat, totodată, importanţa continuării cooperării bilaterale pentru păstrarea identităţii culturale şi lingvistice a celor două comunităţi lingvistice din Croaţia, exprimând aprecierea faţă de sprijinul acordat până în prezent pe acest palier de autorităţile croate. A reiterat contribuţia pe care comunitatea română şi românofonă din Croaţia, alături de minoritatea croată din România, îl au în consolidarea relaţiei bilaterale, ca punţi de legătură între cele două state", precizează MAE.

Oficialul român a prezentat o evaluare de etapă a primelor două luni ale mandatului României la Preşedinţia Consiliului UE evidenţiind finalizarea cu succes a peste 70 de negocieri pe un număr semnificativ de dosare cu impact major la nivelul UE. În context, a fost evidenţiată susţinerea celor două ţări pentru promovarea coeziunii şi unităţii la nivelul UE.

"În cadrul discuţiilor, a reieşit faptul că România şi Croaţia au poziţii similare sau…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x