MAE: Vom continua să susţinem activ aspiraţiile Georgiei către UE şi NATO

România va continua să susţină activ aspiraţiile Georgiei către Uniunea Europeană şi către Organizaţia Tratatului Nord-Atlantic, arată un mesaj al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) publicat, miercuri, pe Twitter, când sunt comemoraţi 11 ani de la începerea conflictului ruso-georgian.

"România reafirmă cu putere nevoia ca integritatea teritorială şi suveranitatea Georgiei să fie respectate în întregime. Vom continua să susţinem activ aspiraţiile Georgiei către UE şi NATO", este mesajul MAE, redactat în engleză, pe platforma de socializare.

Ministerul georgian de Externe marchează, tot într-un mesaj pe Twitter, comemorarea conflictului.

"La 7 august 2019 se împlinesc 11 ani de la invazia amplă a Federaţiei Ruse în Georgia şi de la ocuparea ilegală a regiunilor indivizibile Abhazia şi Tskhinvali/Osetia de Sud", se arată în mesaj.

Pe site-ul oficial, într-o declaraţie cu această ocazie, ministerul georgian de Externe apreciază că "agresiunea militară din urmă cu 11 ani, o încălcare evidentă a normelor fundamentale din legea internaţională, a fost o încercare a de a schimba, cu forţa, graniţele unui stat suveran şi a constituit o ameninţare serioasă la adresa regiunii şi la adresa întregului sistem de securitate european". AGERPRES/(AS – autor: Oana Ghiţă, editor: Mihai Simionescu, editor online: Anda Badea)

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata