MAI: Carmen Dan s-a întâlnit cu omologul din Turcia cu ocazia unei conferinţe pe tema migraţiei

0 112

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a discutat cu omologul său din Turcia aspecte privind migraţia în cadrul unei Conferinţe desfăşurate la Istanbul.

Potrivit unui comunicat al MAI transmis miercuri AGERPRES, ministrul Carmen Dan a participat la deschiderea Conferinţei ministeriale Procesul Budapesta, eveniment desfăşurat la Istanbul, Turcia, întrunirea reunind reprezentanţi din peste 50 de state europene, ţări din zona asiatică, precum şi organizaţii regionale, europene şi internaţionale.

"Conferinţa a reprezentat o oportunitate pentru a analiza tendinţele privind migraţia şi mecanismele de gestionare a fluxurilor migratorii din statele situate pe 'ruta mătăsii' , respectiv Afganistan, Iran, Pakistan, Bangladesh", se precizează în comunicat.

Sursa citată menţionează că la eveniment a fost prezent, în calitate de gazdă, preşedintele Republicii Turcia Recep Tayyip Erdogan, comisarul european pentru Migraţie şi Afaceri Interne, Dimitris Avramopoulos, şi alţi miniştri de interne din UE şi statele participante la acest mecanism.

În marja acestei reuniuni, ministrul Carmen Dan a avut o întrevedere cu ministrul de interne turc, Suleyman Soylu, ocazie cu care au fost discutate aspecte privind cooperarea bilaterală, dar şi subiecte care privesc teme aflate în atenţia Uniunii Europene, cum ar fi migraţia.

"La întâlnirea cu ministrul de interne turc, oficialul român a apreciat eforturile depuse de Turcia în gestionarea crizei migraţiei, în condiţiile în care această ţară găzduieşte peste 4 milioane de refugiaţi. De asemenea, a subliniat faptul că România şi Turcia cooperează foarte bine în ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale la Marea Neagră", se mai arată în comunicatul MAI.

Ministrul Carmen Dan a reiterat sprijinul pentru drumul european al Turciei, considerând că o relaţie puternică şi dinamică între UE şi Turcia este una de interes reciproc.

Potrivit MAI,…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x