Mai multe tone de deşeuri depistate la PTF Giurgiu

280

O cantitate de peste 62 de tone deşeuri din aluminiu şi polistiren, transportate cu patru TIR-uri de şoferi bulgari din Bulgaria şi Grecia către Bucureşti, a fost oprită de poliţiştii de frontieră la PTF Giurgiu pentru că nu îndeplineau condiţiile legale de transfer transfrontalier.

Astfel, „În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controale specifice asupra a patru ansambluri rutiere, care erau conduse de către cetăţeni bulgari, cu vârste cuprinse între 42 şi 67 de ani. Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, cantitatea totală de 62.420 de kilograme deşeuri, din aluminiu sau polistiren. Deşeurile fuseseră încărcate din Bulgaria şi Grecia şi aveau ca destinaţie, societăţi comerciale din municipiul Bucureşti”, se arată într-un comunicat de presă emis marţi de ITPF Giurgiu.

Din punct de vedere legal, pentru că au existat suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Giurgiu din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, iar în urma verificărilor efectuate a fost stabilit faptul că documentele de notificare pentru circulaţia transfrontalieră, prezentate de către cei patru şoferi nu erau complete, conform Regulamentului CE nr. 1013/2006 privind transferul de deşeuri.

În cauză, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport.

În contextul activităţilor vamale, în ultimele două luni şi jumătate, poliţiştii de frontieră au mai oprit la intrarea în România prin PTF Giurgiu-Ruse cantitatea de 308 de tone de deşeuri de oţel, plastic, aluminiu, zinc, alte materiale metalice, praf metalic şi pilitură de alamă şi polistiren pe care 14 şoferi bulgari şi cinci şoferi români încercau să le introducă fără documente complete în România.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata